Dagsturer och dykplatser Koh Lanta

Att Lanta diver finns på Koh Lanta innebär att har dykning och snorkling i världsklass inom räckhåll.  Vi arrangerar regelbundet dagsutflykter till:

När du har bokat en dagsutflykt med oss, kan du bara luta dig tillbaka och låta oss på Lanta Diver ta hand om resten! Vi hämtar dig på din resort på morgonen och tar dig till Dykcentret där du får träffa din Dive master eller instruktör som du kommer tillbringa dagen tillsammans med. Man kan gott säga att vår personal är handplockad och vi är övertygade om att du kommer att finna dem såväl professionella som trevliga och hjälpsamma. Tillsammans behärskar de en rad språk såsom svenska, engelska, tyska, franska och thai.

Väl ombord på båtens serverar vi en ordentlig frukost. Vi börjar därför med en stadig frukost. Njut av  bacon, korv, ägg, ost, sallad, rostat bröd och marmelad. Självklart finns det även kaffe, te och för den som är törstig finns både vatten och läsk.

Under resan ut till dykplatsen kommer din Dive Master eller instruktör att gå igenom dagens dykning/snorkling tillsammans med din grupp. du kommer också få hjälp med att sätta ihop din dykutrustning innan det är dags att hoppa i vattnet. Vi vil att du skall få ut så mycket som möjligt av din dykdag och därför dyker vi bara i små grupps med max fyra personer per Dive Master/instruktör. Vi matchar också dykarna i gruppen så att de har liknande erfarenhet, vilket säkerställer att hela din dykupplevelse med Lanta Diver blir håller hög klass.

Tidigare har vi alltid planerat två dyk per dag, men numera erbjuder vi ett valfritt tredje dyk på de flesta av våra dagsutflykter. För de som tycker att två dyk räcker för en dag så finns tid för en eftermiddagslur på soldäck, läsa en bok eller varför inte en snorklingstur. Mellan dyk 1 och 2 serveras en härlig trerätters Thai lunch, varav åtminstone en av rätterna är vegetarisk. På hemresan serveras frukt.

På vägen tillbaka kommer din Dive Master eller instruktör sammanfatta dagens upplevelser och gå igenom det mesta av det marina liv ni upplevt under dagen. För dykarna är detta också ett utmärkt tillfälle att logga sina dyk. För den som vill ha med ett minne från dykturerna har vi vanligtvis en professionell fotograf med på utflykterna, och du får erbjudande att köpa de bilder som du vill ha.

Väl tillbaka i Saladan har du möjlighet att handla i vår butik där vi säljer både dykrelaterade produkter och riktigt färskt lösgodis importerat direkt från Sverige. Vi har vanligtvis även svenska chips och ostkrokar (ostbågar beroende på vart du kommer ifrån…).

Efter detta kommer vår chaufför att köra dig tillbaka till din resort.

Privatcharter

Har ni särskilda önskemål eller kanske vill ni lyxa till det och planera en dag till havs utan några andra ombord än du och dina vänner, så finns möjligheten att privatchartra vår fina speed boat, Lanta Diver II. Vi skräddarsyr dagsturer efter dina behov och önskemål . Oavsett om du vill dyka, snorkla eller bara njuta av en romantisk  solnedgångstur, så lovar vi att se till att er dag blir fantastisk! Självklart ordnar vi även med mat och dryck för er tur.
Det är väldigt enkelt – berätta bara om era önskemål så tar vi hand om resten.

img_8769