Open Water kurs

Jordens yta består till 70% av vatten men ändå är det få människor som känner till hur det är under ytan. Det här är din möjlighet att ta del av allt det vackra som finns under ytan. PADI Open Water kursen ger dig en grundläggande dykutbildning/certifiering som gäller hela livet. PADI Open Water är den mest populära dykkursen i världen och den har introducerat miljoner människor till undervattensvärlden och en ny äventyrlig livsstil som dykare.

Kursen, som tar mellan tre och fyra dagar och genomförs tillsammans med en av våra erfarna instruktörer, ger dig möjlighet att dyka till 18 meters djup. Kursen är indelad i tre oilka delar; Teori, praktiska övningar i pool samt fyra utedyk på båt. Under kursen kommer du att lära dig hur du dyker säkert, hur du på bästa sätt skyddar miljön och vad du gör om något oväntat inträffar.

Teoridelen genomförs i något av våra klassrum med AC och den ger dig grundläggande kunskaper och principer inom dykning under avslappnade former. Om du har ont om tid eller vill ha teoridelen avklarad redan innan du kommer till Koh Lanta så finns möjligheten att göra den via PADI E-learning eller via hemstudier genom PADI Open Water Diver Touch (en app).

Pooldyken innebär att du gör de praktiska övningarna du behöver kunna innan du åker ut med båten. Din instruktör förklarar och demonstrerar hur du ska göra innan du själv genomför dem. övningarna är utformade så att du lär dig om säkerhet under vatten, kontrollerad avvägning och hur din utrustning fungerar.

Den tredje och sista delen i Open Water kursen är utedyken från båt. Här ska du visa för instruktören att du behärskar de färdigheter som du har lärt dig under pooldyken. De första dyket är till 12 meters djup och de andra två är till 18 meters djup. När du är godkänd på alla tre delarna i kursen erhåller du ditt PADI dykcertifikat som ger dig möjligheten att dyka i stort sett var som helst i världen och det gäller hela livet!

Sammanfattning av Open Water kursen:

 • Ingen tidigare dykerfarenhet nödvändig.
 • Måste kunna simma 200 meter och flyta i 10 minuter.
 • Hälsodeklaration nödvändig.  Klicka här och fyll i hälsodeklaration här. 
 • Minimiålder: 10 år
 •  Maximalt 4 deltagare per instruktör
 • Tidsåtgång 4 dagar. Två dagar i pool och klassrum, två dagar på båten. Max djup 18 meter (12 meter för 10 och 11 åringar)
 • Dykplatser: Koh Ha och Koh Bida
 • Pris: 14,400 Baht (priset innefattar ej marinparksavgift)

 

E-Learning alternativ

Om Du vill förbereda Dig inför Din dykkurs och minimera tiden i klassrum när Du kommer till oss kan Du göra teoridelen av Din dykkurs via PADIs hemsida. Logga in genom att använda vårt butiksnummer 6410 LANTA DIVER eller klicka här .

 

Open Water kurs E-learning

Samma som ovan förutom:

 • 3 dagar: 1 dag i pool och 2 dagar på båt (4 dyk).
 • Pris: 9.500 Baht (priset innefattar ej marinparksavgift)
 • E-learning avgift som betalas på nätet AUD 225 (c:a 5,500 Baht)

 

Scuba Diver kurs

Om du har begränsat med tid så finns alternativet PADI Scuba Diver. Denna kurs består av ungefär häften av teorin jämfört med en Open Water kurs, pooldyk samt två utedyk. När du är godkänd får du dyka till 12 meters djup men alltid tillsammans med en PADI Professional. Självklart kan du i framtiden uppgradera till Open Water Diver.

Sammanfattning:

 • 2 dagar: En dag i pool och klassrum, En dag på båt (2 dyk) – maxdjup 12 m.
 •  Pris: 10,400 Baht (Priset innefattar ej marinparksavgift).
 • Efter certifiering kan man bara dyka tillsammans med en PADI Divemaster eller instruktör.